Четирикратен ръст в шестмесечната печалба на Котлостроене за година

589
Четирикратен ръст в шестмесечната печалба на Котлостроене за година

Печалбата на Котлостроене АД () към 30 юни е 370 хил. лв. при 94 хил. лв. година по-рано, което е четирикратен ръст на положителния финансов резултат. Това сочат данните от шестмесечния отчет на компанията. При основен капитал от 238 хил. лв. печалбата на акция е 1.55 лв.

С 40.7% на 2.07 млн. лв. нарастват нетните приходи от продажби на Котлостроене АД. Постъпленията от пласирана продукция към полугодието на 2008 г. са 1.66 млн. лв. при 1.3 млн. лв. година по-рано.

През първите шест месеца на 2008 г. има известно увеличение на реализацията на произведената продукция, в сравнение с 2007 г., съобщават от компанията. „Беше поета изработката на различни съоръжения – мембранни панели, економайзери, предкамери за котли, метални конструкции, части за енергийни и водогрейни котли и др.,“ посочват от Котлостроене АД.

Сравнително добра реализация има и на парни пламъчно-тръбни котли. През отчетния период са реализирани 11 парни котли на стойност 550 390 лв. и 1 брой парен котел ниско налягане за 32 900 лв.

Водогрейни котли през полугодието няма продадени. Износът за страни от ЕС за полугодието възлиза на 688 438 лв. и това е от производство на части и обшивки за котли, економайзери и мембранни страни, а за други страни 166 067 лв.

През първите шест месеца са изработени резервни части за котли за 24 350 лв. Извършените услуги на клиенти са на стойност – 11 273 лв., допълват от Котлостроене АД.

Днес не се сключиха сделки с акции на компанията. Вчера в единична сделка се прехвърлиха 180 лота при цена от 37 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg