COBOS клиентите с 45% от съвкупните оферти на борсата

1055
COBOS клиентите с 45% от съвкупните оферти на борсата

Общият брой на въведените оферти на Българска фондова борса малко преди началото на днешната търговска сесия е 6759, сочат данни на институцията.

От тях  клиенти на COBOS са пуснали 3080, или 45.57%, докато през Търговската система те са 3679, или 54.43 на сто. Намалението на въведените COBOS оферти е драстично седмица след въвеждането на XETRA.

Малко по-късно днес можем да очакваме техният брой да нарасне, тъй като инвеститорите вече започнаха да пускат офертите си купува/продава за днес.

Xetra обаче позволява да имате активна поръчка в рамките на 90 дни, което е една от новостите на системата. Тази екстра можем да осъществим от календара при попълване на данните за поръчката ни.

Останалите новости са опциите IOC (immediate or cancel) и FOK (fill or kill), който можем да намерим в полето ExR. Първата означава “веднага или никога”, а втората “всичко или нищо”.

За последния месец клиентите на COBOS са осъществили 22 538 сделки, докато през търговската система те са 4362 броя.

В края на май общият брой на издадените COBOS сертификати е 5681, или със 17 повече от предходния месец. Начело е Карол с 1332 клиента, следван от Елана Трейдинг, БенчМарк Финанс, Юг Маркет и Капман.

Както вчера посочихме, от началото на годината 10 посредника са реализирали оборот от над 100 млн. лв. Начело са Инвестбанк и Юробанк И Еф Джи България, сключили сделки на стойност 345.8 млн. лв. и 296.19 млн. лв.

Третата позиция е за Уникредит Булбанк, чиито транзакции възлизат на 262 млн. лв.

Вижте още: Петима посредници държат 66% от COBOS-клиентите на БФБ към май

Над 1 млн. поръчки от клиенти на COBOS през 2007 г.

Десет посредника с оборот от над 100 млн. лв. от началото на 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg