Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) определи "Арсенал 2000" АД, Казанлък за спечелил конкурса за приватизацията на 769 180 броя акции, представляващи 35.78% от капитала на "Арсенал" АД , Казанлък. Това съобщиха от пресцентъра на АПСК.

Цената по договора е 15 100 000 лева и ще бъде заплатена чрез банков превод по сметка на АПСК.

Договорът за продажба между Агенция за приватизация и следприватизационен контрол и "Арсенал 2000" АД трябва да бъде сключен в срок до 30 дни, считано от датата на решението за избор на участник, спечелил конкурса.

В 20-дневен срок от датата на уведомление, купувачът трябва да представи декларация за произхода на средствата си, което е задължително условие.

Сделката подлежи на одобрение в Надзорния съвет на агенцията.

Трима кандидати закупиха конкурсна документация за участие в процедурата. От тях един не подаде в указания срок документи за получаване на достъп до класифицирана информация по ЗЗКИ, а друг се отказа от по-нататъшно участие в конкурса.

Оръжейният производител от град Казанлък е притежаван от частната българска компания „Арсенал 2000".

„Арсенал" има спечелен договор за доставка на леки огнестрелни оръжия за иракската армия и произвежда оръжия по стандартите на НАТО, съобщава и Ройтерс. България е член на Алианса от 2004 г.

През 2009 г. компанията е реализирала продажби на стойност 99 млн. лева, като чистата печалба е била 1.5 млн. лева.