Пътинженеринг-М ЕАД сключи договор за цялостна пътно-строителна дейност по възстановяване на асфалтови, бетонови и тротоарни настилки и на бордюри и отстраняване на аварии по В и К мрежата в Монтана.

Контрактът е на обща стойност 120 хил. лв. с ДДС, става ясно от портала на Агенцията по обществени поръчки.

Пътинженеринг- М е 100% собственост на ХД Пътища. Холдинговото дружество притежава още по 100% от капитала на ПСТ ЕАД – София, Мостстрой-инженеринг ЕАД – София, Пътстрой ЕАД - Ловеч, Булбер ЕООД – София, Пътно поддържане – Севлиево, Пътно поддържане – Монтана, Пътно поддържане – Враца, Пътно поддържане – Ябланица, Пътно поддържане – Оряхово, ПСТ - Роси ЕООД, Софстрой ЕООД и Смолян Пътстрой ЕАД, както и 95.62 на сто от Бургаспътстрой АД – Бургас и 93% от Пътинженеринг" АД – Плевен.
В началото на месеца общото събрание на дружеството взе решение да се промени наименованието на компанията от Холдингово Дружество Пътища АД на Холдинг Пътища АД.

Акционерите гласуваха и за промяна в устава на дружеството, според която холдинговото дружество ще може да сключва сделки до 30 млн. евро с всяко едно от дъщерните си дружества. Към момента тази граница е 10 млн. лв. и е гласувана през 2004 г.

За изминалата седмица по позицията се сключиха 9 сделки за общо 10 акции на обща стойност 141 222 лв. Оферта за покупка има на ниво от 14 000 лв., а за продажба на цена от 14 999.99 лв. за брой.