Депозитарят регистрира промените в капитала на пет компании

815
Депозитарят регистрира промените в капитала на пет компании

Промените в капитала на четири компании, в резултат на увеличаването му, регистрира през миналата седмица Централен депозитар. Според данните от седмичния бюлетин на ЦД компаниите са Меком, Херти, Доверие Обединен Холдинг, Фонд за земеделска земя Мел инвест и Алфа Ууд България.

Промяната при Меком е от 53.41 млн. лв. на 56 млн. лв., разпределени в същото количество ценни книжа. Нека да припомним, че първоначално първичното публично предлагане на Меком се предвиждаше да се проведе от 21 януари до 23 януари.

В резултат на неблагоприятната пазарна конюнктура, тогава IPO-то бе удължено с 44 дни. На него компанията предвиждаше да пласира до 10.68 млн. нови акции при минимална емисионна цена от 2.2 лв. за лот.

Регистрираните промени в капитала при Херти са съответно от 12 млн. лв. на 12.014 млн. лв. Номиналната стойност на книжата на компанията е 1 лв.

Предлагането на Херти се проведе на 25 януари. От компанията планираха да увеличат капитала си от 12 млн. лв. на 15 млн. лв. чрез издаване на 3 млн. нови акции. От тях инвеститорите записаха 13 797 книжа при цена на акция 3.1 лв.

Централният депозитар регистрира и промените при Доверие Обединен Холдинг. В резултат на успешно увеличение на капитала на компанията, капиталът нарасна от 13.15 млн. лв. на 14.01 млн. лв.

На 2 април приключи подписката по увеличението на капитала. В резултат записани и платени бяха 856 245 нови акции при емисионна стойност 12 лв. От приложената тогава справка се вижда, че най-много акции са записани от Софарма – 512 713 броя за 6.15 млн. лв.
Регистрираните промени при Фонд за земеделска земя Мел Инвест са съответно от 14.04 млн. лв. на актуалните 27.96 млн. лв., разпределени в същото количество ценни книжа.

На 10 май изтече крайният срок за записване на нови акции от увеличението на капитала на земеделския фонд. Записани бяха 13.92 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1.10 лв., а общата набрана сума от увеличението е 15.31 млн. лв.

Централен депозитар вписа и изменението на капитала на Алфа Ууд България. В резултат на предприетото увеличение основният капитал на дружеството нарасна от 206 870 лв. на 610 610 лв.

Нека да припомним, че на 18 април с успех приключи акцията по набиране на свеж ресурс от Алфа Ууд. Записани и платени са общо 403 740 акции - или 97.58% от предложеното количество.

Набраната сума от увеличението е 12.11 млн. лв. Нови акции са записали едно физическо и шест юридически лица.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...