ДФ Статус Нови Акции придоби още 6.2% от Премиер Фонд

596

ДФ Статус Нови Акции-София е придобило 40 300 акции, представляващи 6.20% от капитала на Премиер Фонд АДСИЦ-Варна, съобщава БФБ - София.

С това придобиване прякото участие в капитала след прехвърлянето на фонда достига 15.29 на сто. Сделката е сключена на 18 април на пода на борсата на цена 0.81 лв. за акция.

Премиер Фонд АДСИЦ-Варна свиква общо събрание на акционерите на 29 юни 2007 г., на което ще се обсъжда предложението на Съвета на директорите на дружеството за разпределение на 90% от финансовия резултат под формата на дивидент.

За изминалата 2006 г. фондът обяви нетна печалба в размер на 9 хил. лв., което означава, че за дивидент ще бъдат разпределени 8100 лв., или брутен дивидент от 0.0125 лв. на акция (0.016 лв. нетен дивидент).

През седмицата Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ бе регистрирано в Централен депозитар, като 30% от капитала на са притежание на ДФ Статус Нови Акции.

ДФ Статус Нови Акции притежава инвестиции и в Интеркапитал Пропърти Дивелъпмънт АДСИЦ, Премиер Фонд АДСИЦ и Булленд инвестмънтс АДСИЦ, като инвестициите на фонда в АДСИЦ са под 2% от общите ни активи, сподели пред Profit.bg Иван Иванов, инвестиционен консултант на УД Статус Капитал.

По данни от БФБ-София нетната стойност на активите на фонда е 12.746 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg