На свое заседание от 18 март 2008 г. Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от „Доброволна осигурителна мрежа - Здраве” АД, гр. София (ДОМ - Здраве АД).

Емисията е в размер на 470 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност не по-малко от 3 лв. всяка. Акциите ще бъдат издадени в резултат на увеличаване капитала на дружеството.

Също така емисията и дружеството се вписват в публичния регистър на КФН.

ДОМ Здраве притежава лицензия за доброволно здравно осигуряване, издадена от КФН и е лицензирано за дейностите „Интегрирана медицинска помощ и здравни грижи” и „Възстановяване на разходи”.

Увеличаването на капитала на ДОМ-Здраве чрез излизане на фондовата борса, който в момента е 2 350 000 лв., цели инвестирането на набраните средства в здравната мрежа за разширяване обхвата и повишаване на качеството на предлаганите медицински услуги, което ще увеличи броя на осигурените лица и премийните приходи на компанията.

ДОМ Здраве е собственост на 121 физически лица и само за три години след регистрацията си достига до трето място в сектора с пазарен дял от 13% към края на първото шестмесечие на 2007 г.

ДОМ-Здраве има договори с над 800 лечебни заведения в страната и над 10 000 лекари. Аптеките, с които ДОМ-Здраве работи към момента са повече от 750, разположени равномерно в цялата страна. Приходите от премии на фонда са 1.921 млн. лв. за първото полугодие на 2007 г., като почти всички от тях са осигурени от абонамент за интегрирана комплексна медицинска помощ и здравни грижи.

ДОМ-Здраве е на първо място с пазарен дял от 46% в осигуряването на комплексна медицинска помощ, която включва всички видове медицински услуги, здравни грижи и лекарства. Средногодишната доходност от инвестиции на дружеството за 2006 г. е 13.44%, а към 30 юни 2007 е 20.80%.

На снимката: Илко Семерджиев, изп. директор на Дом Здраве