Доверие с неконсолидирана печалба от 5.35 млн. лв.

818
Доверие с неконсолидирана печалба от 5.35 млн. лв.

Неконсолидираната печалба на Доверие Обединен Холдинг се е повишила до 5.35 млн. лв., в сравнение с едва 359 хил. лв. година по-рано, посочи изнесеният отчет на дружеството на сайта на БФБ.

Общите приходи от дейността са нараснали до 7.03 млн. лв., в сравнение с 1.6 млн. лв. през сравнимия период на миналата година.

Повишението почти изцяло се предопределя от приходите от дивиденти, възлезли на 5.4 млн. лв. за деветте месеца на годината, от 437 хил. лв. година по-рано.


На фона на значителното повишение на приходите на дружеството, разходите не са се повишили в такава степен, като са нараснали до 1.68 млн. лв. от 1.24 млн. лв. година по-рано.

Значително се повишава за деветмесечието и собственият капитал на холдинг, нараснал до 39.22 млн. лв. от 23.6 млн. лв. в началото на годината.

Днес акциите на холдинга поскъпнаха с 4.7%, до ниво от 6.5 лв. за брой при изтъргувани над 3 хиляди акции.

Основен акционер в холдинга към края на септември е Софарма АД, която притежава пряко и чрез свързани лица 26.7%, Расафи ЕООД е дружеството, притежаващо други 10.54% от капитала на Доверие.

Холдингът притежава мажоритарен дял в десет дружества, както и по-малък такъв в други пет такива.

За деветмесечието холдингът е предприел продажба на 262 500 броя акции от капитала на ФК Евър АД - 25% от капитала на дружеството; 877 дяла от "Метални профили" ООД - 33.33%; 5 482 акции от капитала на "Вит" АД - 4.82% от капитала.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg