Дъщерното на Адванс Екуити Холдинг АД дружество Адванс Енерджи 1 ООД, специализирано в извършването на мерки по енергийна ефективност, сключи договор за изпълнение на енергоефективни услуги с гарантиран резултат (ЕСКО) с УМБАЛ „Св. Георги" - гр.Пловдив. Договорът е на стойност 3.68 млн. лeвa, а неговият срок е 7 години, съобщиха за Profit.bg от компанията.

Проектът за подобряване на енергийната ефективност на УМБАЛ „Св. Георги"-гр.Пловдив ще се финансира изцяло от Адванс Енерджи 1 ООД и ще бъде изпълнен в рамките на 1 година.

Изплащането на ЕСКО-услугата от страна на болницата ще бъде реализирано през следващите 6 години. Проектът предвижда внедряване и изпълнение на мерки, чрез които годишното потребление на енергия от болницата ще бъде намалено с над 40% от сегашното му равнище.

Адванс Енерджи 1 ООД бе регистрирано през март като дъщерно дружество на Адванс Екуити Холдинг АД (с дял 60% от капитала) и Енерджи Ефект ЕАД (с дял 40% от капитала) с цел участие и изпълнение на обществени поръчки в областта на енергийната ефективност и конкретно участие в тръжна процедура за внедряване и изпълнение на енергоефективни мерки с гарантиран резултат в УМБАЛ „Св. Георги" - гр.Пловдив.

Енерджи Ефект ЕАД на свой ред е 100% собственост на Адванс Екуити Холдинг АД и работи в сферата на енергийната ефективност от 2006 г. До дъщерното дружество има реализирани три ЕСКО договора и над тридесет други проекта за подобряване на енергийната ефективност на сгради на обща стойност над 8 млн. лева.

Акциите на Адванс Екуити Холдинг АД не са търгувани на босата от 2 май, от когато цената се е установила на 1 лв. за лот.