Две от производствените линии на София – БТ вече са демонтирани

1639
Две от производствените линии на София – БТ вече са демонтирани

Експерти от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол извършиха извънредна проверка на място в дъщерното дружество „София - БТ“  във връзка със спазването на следприватизационните задължения по договора за продажбата на 79.83% от капитала на „Булгартабак холдинг“ АД.

На комисията бяха предоставени следните документи: заповед от 23 март от  ръководството на дружеството за спиране на дейността, считано от 1 април 2016 г. , както и заповед  обявения престой на машините и съоръженията в предприятието от 1 април до 31 май.

На комисията представена информация за 310 броя връчени предложения за прекратяване на трудовите договори срещу обезщетение по чл.331 от КТ, като представителите на дружеството са настояли пред комисията да представят и копия от 271 броя вече приети предложения от работниците и служителите в „София – БТ“.

На базата на тези констатации може да се заключи, че е налице хипотезата за спиране на дейността на дружеството, като този период може да продължи не по-дълго от 12 месеца и започва да тече от 1 април 2016 г.

Освен това комисията е констатирала, че 2 от 8 производствени линии са демонтирани и според представители на „София - БТ“ АД са монтирани на територията на „Благоевград - БТ“ АД.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас