ЕФГ Секюритис България стартира предлагането на инвестиционни и брокерски услуги

490
ЕФГ Секюритис България стартира предлагането на инвестиционни и брокерски услуги

Днес на официална пресконференция бе представена дейността в сферата на инвестиционните и брокерски услуги, които дружеството ЕФГ Секюритис България ще развива, след като през декември 2007 г. получи пълен лиценз за инвестиционен посредник.

ЕФГ Секюритис България е приемник на Пощенска банка (с юридическо наименование Юробанк И Еф Джи България АД) във функциите й на инвестиционен посредник. През този месец банката отбелязва 10 години успешна дейност в сферата на инвестиционното обслужване.

През 2007 г. Пощенска банка стана номер едно сред банките по брой клиенти на системата COBOS. Също така, банката се нареди на второ място сред мениджърите на облигации на българския пазар с над 35 млн. евро в 7 емисии. По брой транзакции, свързани със структуриране и публично предлагане на акции, финансовата институция зае втора позиция за 2007 г. с 6 транзакции на обща стойност 98 млн. лева.

ЕФГ Секюритис ще насочи усилията си в две основни области: капиталови пазари и посредничество на фондовата борса. „Нашата основна цел е да разширим позициите си като мениджър по сделки на капиталовия пазар, включително при осигуряване на дялово и дългово финансиране и корпоративно консултиране, като наблегнем на големите инфраструктурни и енергийни проекти”, заяви изпълнителният директор на ЕФГ Секюритис България Драгомир Великов.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg