Елма АД - Троян отчита печалба от 129 хил. лв. за полугодието, в сравнение с 94 хил. лв. година по-рано, показват данните на консолидирания отчет на дружеството.

Нетните приходи от продажби се запазват на същото ниво от преди година - 7.47 млн. лв. Финансовите приходи намаляват със 7 хил. лв. до 145 хил. лв.

Разходите по икономически елементи също се запазват в размер на 7.29 млн. лв., а финансовите разходи са общо 170 хил. лв.

Основният капитал на компанията е 2 млн. лв., а собственият в края на юни достига 13.1 млн. лв. Елма Електромотори АД и АКБ - Актив АД притежават по 28.35 и 19.23% от капитала на дружеството, докато Костенец – ХХИ - 13.36 на сто.

Предметът на дейност на Елма включва производство на еднофазни и трифазни асинхронни електродвигатели с общо предназначение, еднофазни асинхронни двускоростни двигатели за перални машини, високомоментни задвижвания, в т.ч. високомоментни постояннотокови двигатели, агрегат-генератори за еднофазна електроенергия за битови нужди, стоки за широко потребление и търговия в страната и чужбина.

Нека припомним, че на проведеното на 6 юли общо събрание на акционерите на Елма АД-Троян е променен уставът на дружеството. Според промяната Съветът на директорите може да увеличава капитала в размер до 20 млн. лв.

До момента днес е отчетено повишение от 8.56% до 5.71 лв. за акция при обем от 350 лота.