ЕМКА инвестира в нова система

796
ЕМКА инвестира в нова система

В изпълнение на приетата „Инвестиционна програма на ЕМКА АД за 2010 г." е подписан договор с българската фирма Локатор за „Доставка на автоматизирана изпитателна система за изпитване на кабели с напрежение до 1кV", информират от публичната компания.

Споразумението има следните основни параметри - стойност (223 440 лв.), срок на доставка (6 месеца), плащане (на 8 вноски), срок на пуск (IІІ тримесечие на 2010 г.), финансиране (от собствени средства).

Да припомним, че компанията прие на 19 декември 2009 г. „Бизнес план 2010" на ЕМКА АД, който предвижда 10% увеличение на производството в натура.

Приета бе и „Инвестиционната програма на ЕМКА АД за 2010 г.". Тя предвижда инвестиции от 800 хил. евро в направление „Производство на емайлирани проводни", 350 хил. евро в направление „Производство на кабели и проводници" и 200 хил. евро в направление „Производство на профилни проводници".

Днес още няма сделки на БФБ с акции на компанията. Книжата на дружеството от Севлиево поскъпнаха във вторник с 4.76%, до 3.30 лв. за бройка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg