Енемона навлиза в Русия, ЕС и Африка

1503
Енемона навлиза в Русия, ЕС и Африка

До края на ноември 2007 г. Енемона АД ще осъществи първично публично предлагане на емисия от 2 млн. акции, като минималната цена ще бъде 11 лв., а максималната – 16.80 лв. Мениджъри по емисията ще са ОББ и Елана Трейдинг.

Компанията извършва проектиране, инженеринг, управление на проекти, цялостно изграждане на обекти, монтажни дейности, строителни дейности, изолации, пускови наладъчни и изпитвателни дейности – в енергетиката, промишлеността, екологията и гражданското строителство.

Инвестиции:

Общият размер на закупените ДМА за периода от 2004-2006 г. възлиза на 10.067 млн. лв., докато за първите шест месеца на 2007 г. са придобити нови 2.367 млн. лв. активи.

Към края на шестмесечието на 2007 г. компанията има инвестиции в 11 дъщерни и инвестиции в 5 други компании.

Бъдеще:

Част от бъдещата стратегия на Енемона предвижда навлизане на чужди пазари. Към момента се водят преговори за участия в Англия, Германия и Белгия. Освен в рамките на ЕС, Енемона има намерение да участва в проекти и в Русия и в държави от Африка.

Енергийната програма на Руската федерация предвижда до 2020 г. да се реализират инвестиции в енергетиката за над 100 млрд. долара. Представителството на Енемона участва активно в подготовката и реализацията на тези мащабни проекти, като досега има 2 инженерингови договора. Към момента държавите в Африка са застъпени в проектното портфолио на дружеството само чрез модернизация на газовата електрическа централа в Република Того.

Резултати:

За първите девет месеца на 2007 г. Енемона има 10.4 млн. лв. консолидирана печалба и приходи в размер на 60.776 млн. лв. В края на 2006 г. в компанията работят 1436 души, спрямо 1162 души за 2005 г. и 992 души за година по-рано.

Към датата на проспекта Дичко Прокопиев е главен изпълнителен директор и собственик на общо 94.08% от компанията , като притежава 72% пряко и 21.84% чрез Глобал Кепитъл.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg