Енемона започна изграждането на пречиствателната станция за отпадни води в Козлодуй, като проектът е на стойност 7.5 млн. лв. Инвеститор е държавното предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Строителството ще продължи през следващите 4 години. В пречиствателната станция ще се извършва предварително механично пречистване на отпадъчната вода, биологично пречистване със съоръжение за пречистване на водите с циклична дейност, дезинфекция, дефосфатизация, уплътняване и обезводняване на излишната утайка.

Енемона специализира в реализация на проекти и инвестиции в областта на конвенционалната и атомна енергетика, екологията, енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.

По-големи проекти, по които компанията работи, са модернизацията на 5-и и 6-и енергоблокове на АЕЦ “Козлодуй”, проекти на територията на ТЕЦ “Марица-Изток” – 2 и ТЕЦ “Марица-Изток” – 3, проекти на територията на Летище – “София”, “Кремиковци” ЕАД, “Кумерио мед”, гр. Пирдоп, “Белоизворски цимент”, Съдебна палата, гр. София и др.

Изпълнените зад граница проекти включват изграждане на търговски центрове, административни и жилищни сгради в Германия - в градовете Берлин, Есен, Дрезден, Мюнхен, Франкфурт на Майн и Валцбург.

В началото на тази година от Енемона обявиха публично намерението си да пласират чрез IPO до 20% от капитала си на Българска фондова борса. Подробностите около предстоящото публично предлагане все още се очакват.