Етропал АД внесе проспект за вторично публично предлагане в КФН

1712
Етропал АД внесе проспект за вторично публично предлагане в КФН

Етропал АД е внесло проспект за вторично публично предлагане на ценни книжа в Комисията за финансов надзор, съобщават от Българска фондова борса.

След регистрирането на емисията за търговия на борсата, мажоритарния собственик Еврохолд България да намали участието си в Етропал чрез продажба на част от притежаваните от него акции, но при запазване на мажоритарното си участие в средносрочен план.

Наскоро акционерите на дружеството решиха от неразпределената печалба за 2006 г. и от предишни години в размер на 1 048 651.68 лева да бъдат използвани 1 000 000 лева за увеличение на капитала на дружеството от 4 000 000 лева на 5 000 000 лева посредством емитирането на 1000 000 безналични поименни акции с право на глас с номинална и емисионна стойност от по 1 лев.

Новоемитираните 1 000 000 акции ще бъдат разпределени пропорционално между акционерите на дружеството съразмерно тяхното участие непосредствено преди увеличението, като за всеки 4 досегашни акции се предоставя по 1 нова акция.

Останалите 48 651.68 лева от неразпределената печалба ще да бъдат внесени във фонд "Резервен" на дружеството.

За 2007 г. консолидираните приходи на "Етропал" АД се очаква да надхвърлят 20 млн. лв., спрямо 10.7 млн. лв., реализирани през 2006 г.

В структурата на "Етропал" АД се включват 7 дъщерни компании: "Етропал трейд" ООД, "Диализен център Етропал" ЕООД, "Диализа Етропал Алфа" ЕООД, "Диализа Етропал Бета" ЕООД, "Диализа Етропал Делта" ЕООД, "Диализа Етропал Гама" ЕООД, "Диализа Етропал Сигма" ЕООД.

През последното тримесечие "Етропал" АД създаде две смесени дружества “ИБ Медика” АД в Република България и "Фибра" ООД в Република Италия, в които компанията е съдружник с италиански партньори.

Към момента "Еврохолд България" АД притежава 97.31% от капитала на Етропал АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...