Еврохолд България със 197 млн. лв. приходи към юни

608
Еврохолд България със 197 млн. лв. приходи към юни

Консолидираните приходи на Еврохолд България за полугодието на 2009 г. са в размер на 197 млн. лв. спрямо 170 млн. лв. за предходния период на 2008 г., информираха от компанията за Profit.bg.

Реализираният ръст е в размер на 15.9%. Сравнението е направено след елиминиране на еднократния ефект от 39 млн. лв. от извършения през предходния отчетен период апорт на акции на Евроинс Румъния в капитала на Евроинс Иншурънс Груп.

5.4 млн. лв. загуба е консолидираният финансов резултат на Еврохолд България АД за второ тримесечие на 2009 г..

От тях 4 млн. лв. е загубата на групата Еврохолд и 1.4 млн. лв. за малцинственото участие. Най-съществено влияние върху консолидирания резултат оказва отчетеният отрицателен финансов резултат на Еврохолд България на индивидуална база в размер на 5.7 млн. лв.. От тях 2.9 млн. лв. се дължат на отрицателни разлики с финансови инструменти, отчетени при конвертирането на заема от Глобал Финанс в акционерно участие в Евроинс Иншурънс Груп.

Собственият капитал е в размер на 233 млн. лв., от които 176 млн. лв. на групата Еврохолд и 57 млн. лв. - малцинствено участие. Активите на холдинга нарастват до 770 млн. лв. от 706 млн. лв. към края на 2008 г..

Два от трите подхолдинга на Еврохолд България отбелязват положителен резултат.

Лизинговият подхолдинг БГ Аутолийз Холдинг реализира печалба за отчетния период в размер на 2.4 млн. лв. спрямо 1.1 млн. лв. за същия период на 2008 г. или ръст от 112%. Отчетените приходи нарастват с 46%, достигайки 11.1 млн. лв. спрямо 7.6 милиона за второ тримесечие на 2008 г..

Автомобилното направление, обединено в Авто Юнион Груп, реализира печалба в размер на 3.9 милиона за периода и приходи от продажби, възлизащи на 31.8 млн. лв.. Авто Юнион Груп придоби Авто Юнион АД на 1 юни 2009 г., вследствие на което при изготвянето на консолидираните финансови отчети са взети предвид резултатите на автомобилния холдинг само за м. юни 2009 г.. За сравнение реализираните нетни приходи от продажби на Авто Юнион Груп за целия период на шестмесечието са в размер на 60.5 млн. лв..

Застрахователният подхолдинг Евроинс Иншурънс Груп за полугодието е реализирал загуба в размер на 3.8 млн. лв. спрямо 1.7 млн. лв. за съпоставимия период на миналата г.. Същевременно компанията отбелязва ръст на премийния приход, възлизащ на 64.2% - от 75.1 млн. лв. до 123.3 млн. лв..

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg