Еврохолд сформира лизингов подхолдинг

1270
Еврохолд сформира лизингов подхолдинг

В началото на месеца Еврохолд апортира акциите на лизинговите си дружества в България, Румъния и Македония в капитала на новосформирания лизингов подхолдинг БГ Аутолийз холдинг с търговско наименование Евролийз Груп.

Еврохолд България е собственик на 100% от акциите на новия холдинг, който съответно притежава 100% от трите дъщерни лизингови дружества.

С оглед възможностите компанията в бъдеще да набира средства от по-развитите капиталови пазари, новото дружество е регистрирано в Холандия.

Със създаването на лизинговия холдинг приключи процесът на реорганизация на структурата на Еврохолд България, съгласно която бяха създадени три подхолдинга, консолидиращи ключовите бизнеси на компанията-майка - Евроинс Иншурънс Груп (застраховане), Авто Юнион Груп (продажба на автомобили) и Евролийз Груп (лизингова дейност).

По време на днешната търговска сесия бяха прехвърлени 49 820 лота от Еврохолд България на цени от 1.33 до 1.36 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg