Акционерите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ ще гласуват промени в устава, които намаляват тавана на разходите за управление и обслужване от 15% на 6.5% от стойността на активите по баланса на дружеството за съответната година. Това ще стане на Годишното общо събрание, което предстои да се проведе на 20 март 2007 г., съобщиха от дружеството.

Разходите за управление включват възнагражденията на членовете на Съвета на директорите на дружеството, на обслужващите дружества, на регистрирания одитор, оценителите и банката-депозитар, за съответната година.

Те ще могат да надхвърлят зададения лимит, само в случай че компанията продаде собствен недвижим имот, но това превишение не може да бъде повече от 15% от печалбата от продажбата.

„Промените са съобразени с мащаба, който достигна „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ за една година. Стойността на активите на дружеството по баланс нарасна над 140 пъти до 72 млн. лв. Смятаме да се съобразим максимално с международната практика при определянето на разходите за мениджмънт на дружеството”, каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на дружеството.

До момента общо 2100 акции от „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ смениха собствеността си на нива от 1.10 и 1.11 лв. за брой, като средната цена отчете повишение от 1.83%, до 1.11 лв.