Само седем месеца след стартирането си финансовият сайт www.profit.bg вече има 10 000 статии. Средно около 50 са новините и специализираните коментари и анализи, които се публикуват ежедневно.

Всяка новина, отразяваща българския капиталов пазар, веднага се публикува и на английската версия на портала. Profit.bg е първият специализиран финансов сайт с чуждоезично съдържание. То е насочено към чуждестранните инвеститори и мениджъри, които следят какво се случва на българския фондов пазар, икономиката и пазара на недвижимите имоти.

Заедно с увеличаване на новините и анализите, нарастват и уникалните посещения на сайта, като средномесечното повишение е 16%. През не особено активния за бизнеса месец август интернет броячът BG Counter отчита над 36 000 уникални посещения.

Сега три пъти повече са читателите, които посещават сайта ежедневно. Близо 1700 посетители за един ден е последният рекорд на profit.bg, отчетен от BG Counter.

Постепенно се увеличава и екипът на profit.bg. Осем финансови журналисти, анализатори и редактори се грижат за информираността на читателите си. Те ежедневно работят и за въвеждането на нови рубрики и услуги за посетителите.

От екипа на profit.bg съобщиха, че съвсем скоро предстои стартът на втория проект на компанията.