Флорина-България има ново ръководство от днес, съобщиха от компанията. Временно изпълняващ длъжността на изпълнителен директор ще бъде Димитър Гюрджилов, член на Съвета на директорите във ВМ Финанс Груп. Директор производство ще бъде Иван Димитров, дългогодишен експерт в областта на производство на сокове и безалкохолни напитки, а Надежда Ганджова ще заеме позицията директор „Финанси и доставки".

В началото на тази година, след получаването на разрешение от Комисията за защита на конкуренцията, ВМ Финанс Груп придоби пряк едноличен контрол върху Флорина - България ЕАД и влезе в управление на дружеството.

Първоначалната инвестиция в предприятието от страна на холдинговото дружество е близо 12 млн. лв. под формата на рисков капитал и гаранции на кредити. За няколкото месеца от реалното влизане в правомощията на управител, ВМ Финанс Груп успя да съхрани служителите в предприятието (понастоящем в него работят над 150 души), да стабилизира взаимоотношенията с кредитори и доставчици, и да изплати натрупаните дългове към държавата в размер на 1 306 000 лева, се казва в съобщението.

Не по-малко постижение за новите собственици в условия на криза е също постигането на 95% популярност на марката „Флорина" (share of voice) според последното проучване на „Аргент", ръстът на пазарния дял през април 2011 г. спрямо април 2010 г. е 5.5%, като прогнозата е тази тенденция да се утвърди и да стане много по-видима през второ тримесечие на 2011 година.