ХД Пътища ще сменя името си на Холдинг Пътища

726
ХД Пътища ще сменя името си на Холдинг Пътища

ХД Пътища АД-София свиква Общо събрание на акционерите на 2 юли 2007 г., на което ще се гласува промяна на наименованието на фирмата от ХД Пътища АД на Холдинг Пътища АД, съобщава БФБ - София.

Акционерите ще гласуват и финансовият резултат на дружеството, който е загуба в размер на 455 599.83 лева, да бъде покрит частично до размера на неразпределената печалба от минали години в размер на 69 270.47 лв.

ОСА също ще обсъди решение за сключване на сделки между ХД Пътища АД-София и всяко едно от неговите дъщерни дружества на стойност до 30 000 000 евро, извършвани при осъществяване на обичайната търговска дейност на дружеството, включително при сключване на договори за банкови кредити и предоставяне на обезпечения.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 18 юли 2007 г. от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 14 юни 2007 г.

АБВ инженернг ООД притежава 45.16% от капитала на дружеството, докато Евробилдинг 2000 ООД има 24% от капитала. Холдингово дружество Пътища притежава 16 дъщерни предприятия, като в 15 от тях е едноличен собственик, а в едно - държи 95,62 на сто.

До момента днес са изтъргувани 5 акции на компанията на средна цена 8 374 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg