ХЕС излезе на загуба през трето тримесечие на 2009 г.

989
ХЕС излезе на загуба през трето тримесечие на 2009 г.

ХЕС излезе на загуба през трето тримесечие на 2009 г., като данните от последния отчет за дейността на компанията сочат загуба от 35 хил. лв. С подобен резултат се потвърди тенденцията за свиване на положителния резултат на дружеството, наблюдаван през тази година. Само за справка през второ тримесечие на тази година производствената компания реализира печалба от близо 70 хил. лв., при 122 хил. лв. печалба до края на март 2009 г.

Нетните приходи от продажби на ХЕС за трето тримесечие на 2009 г. са 3.48 млн. лв., или с близо 21% под постъпленията за периода април - юни.

Колкото до изменението на резултатите на годишна база, публичната компания отчете 2.94 млн. лв. печалба за деветте месеца на 2008 г.

Нетните продажби на ХЕС, с натрупване, в края на трето тримесечие на тази година са 12.84 млн. лв., при 37.25 млн. лв. година по-рано, което е спад от над 65%.

Да припомним, че от Стара планина Холд оповести прогнозните си резултати за дейността на ХЕС за октомври. Очаква се продажбите на компанията за този месец да са 2 млн. лв., или общо за десетте месеца - 14.84 млн. лв. (63.62% под резултата отпреди година).

Днес акциите на ХЕС затвориха сесията без изменение в цената на 5.00 лв. за лот, при общ обем от 320 изтъргувани книжа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg