Химимпорт АД отчита неконсолидирана печалба от 41.3 млн. лв. за полугодието

730
Химимпорт АД отчита неконсолидирана печалба от 41.3 млн. лв. за полугодието

Химимпорт АД () отчита неконсолидирана печалба от 41.3 млн. лв. (0.3177 лв. на акция) за полугодието, в сравнение с 2 млн. лв. преди година, показват данните от отчета на дружеството, публикуван от БФБ.

Приходите на компанията за периода достигат 49.6 млн. лв., спрямо 4.63 млн. лв. година по-рано. Основна част са формирани от положителните разлики от операции с финансови активи и инструменти в размер на 49.17 млн. лв.

Общите разходи скачат от 2.29 млн. лв., до 11.27 млн. лв., от който 6.59 млн. лв. са отрицателни разлики от операции с финансови активи и инструменти.

Основният капитал на компанията е 130 млн. лв., а собственият в края на юни достига 277.3 млн. лв.

На заседание в края на юни на Управителния съвет на Химимпорт АД взе решение дружеството да увеличи капитала си от 130 млн. лв. на 150 млн. лв., чрез издаване на 20 млн. нови обикновени безналични акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев.

УС е овластил Изпълнителните директори на Химимпорт да изготвят Проспект за публично предлагане на ценни книжа, да определят емисионната стойност на новоемитираните акции и внесат Проспектът за потвърждение в КФН, както и да определят условията, при които ще се осъществи емисията на 20 млн. нови акции.

Основен акционер в компанията е Химимпорт Инвест АД държащ 64.26% от капитала.

Днес книжата на Химимпорт загубиха 2.69% от стойността си до ниво от 14.47 лв., която формира пазарната капитализация от 1.88 млрд. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg