Сдружение Balkan Roads, създадено на територията на република Албания, в което „Холдинг Пътища" АД е участник с 51% е определено за изпълнител на договор „Реконструкция на път от Кубен до Перой и Капсит, регион Дибра" на територията на Република Албания.

Стойността на договора е 181.17 млн. леки (около 1.46 млн. евро). Очакваме да сключим договор, съобщиха от компанията за Profit.bg.

По-рано днес съобщихме, че Видапътстрой ЕАД и Пътно поддържане - Враца печелят обществени поръчки от НАПИ-Видин и Община Враца.

Стойността на двата контракта е респективно 2.92 млн. лв. и 50 хил. лв. без ДДС.

Съгласно договора Видапътстрой ще ремонтира път ІІ-14 о.п.Видин-Кула-Връшка чука-граница РБългария.

За обекта има изготвен технически проект, който предвижда подобряване на пътната настилка, банкети и отводнителни съоръжения. Ще се извършат локални ремонти, изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон и износващ пласт, както и подобряване на сигнализацията.

От своя страна Пътно поддържане - Враца ще извърши зимно поддържане и снегопочистване на общинската (четвъртокласна) пътна мрежа на територията на община Враца за експлоатационен сезон 2008/2009 г., включващо почистване от сняг и лед и третиране против заледяване.

До момента по позицията са изтъргувани 610 акции на нива от 7.53 до 9.95 лв. за брой.