Холдинг Пътища удължи срока на заемите към UBS

881
Холдинг Пътища удължи срока на заемите към UBS

Във връзка с преструктуриране кредитната експозиция на „Холдинг Пътища" АД, дружеството сключи анекси към договорите за финансов заем с UBS AG - Швейцария за удължаване срока за погасяване на предоставените заеми до март 2014 г. и разсрочване на плащанията по тях.

През 2006 г. дружеството закупи асфалтова база от Ammann Asphalt GmbH - Швейцария, като за изплащането и е сключи договор за финансов кредит в размер на 2.378 млн. швейцарски франка с UBS AG.

През 2007 г. във връзка със закупуването на дълготрайни активи, холдинга е сключило нови договори за финансов заем с UBS AG - Швейцария. Тогава сумите не бяха обявени.

Нека припомним, че на извънредно събрание акционерите на Холдинг Пътища ще гласуват решението дружеството да изкупува вземания на трети лица от български агенции или министерства, възникнали от изпълнението на проекти, в общ размер до 200 млн. евро стойност на вземанията по фактури без ДДС. Вземанията да се изкупуват до изчерпване на определения лимит.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg