Инвестираха над 38 млрд. евро във взаимни фондове за месец

598
Инвестираха над 38 млрд. евро във взаимни фондове за месец

Над 38.4 млрд. евро са инвестирани само през юли т.г. в Европейските взаимни фондове, като всички категории фондове бележат положителен ръст на инвестициите. Месец по-рано инвестициите се равняваха на 26.4 млрд. евро.

Начело в класацията за нетни продажби е Люксембург, където само за месец инвестициите възлизат на над 24.5 млрд. евро.

На второ и трето място по този параметър са Франция и Великобритания, където инвестициите във взаимните фондове са нараснали общо с над 9 млрд. евро.

В България нарастването на вложенията във взаимни фондове през юли е с 2 милиона евро, а нетните активи на родните фондове възлизат на 156 милиона евро, към края на същия месец.

По данни от доклада на EFAMA за юли т.г., разпространен до членовете на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД), инвеститорският интерес през юли е бил по равно насочен към агресивните и към консервативните фондове, които бележат ръст на нетните си продажби съответно с 11.3 млрд. евро и с 11.7 млрд. евро.

С около милиард по-малко (10.5 млрд. евро) са нараснали инвестициите в паричните фондове (money market funds).

Данните в доклада сочат още, че от началото на годината инвестициите в Европейските взаимни фондове са на стойност общо 92 млрд. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg