Три седмици след излизането си в Apple App Store iMediaShare надмина 60 хиляди сваляния на седмица. Приложението е на второ място в категорията фотография след Photoshop Mobile на Adobe Systems и продължава да бъде сред водещите приложения в класацията New & Noteworthy, съобщиха за Profit.bg от Бианор холдинг.

iMediaShare позволява мултимедийни файлове намиращи се на мобилния телефон да се гледат на домашния телевизор посредством Wi-Fi връзка и наличната домашна мултимедийна система, включително някои игрови конзоли. Приложението е съвместимо с новите модели телевизори, поддържащи UPnP/DLNA стандарт.

Компанията е готова с новата iPhone версия, която дава възможност за стрийминг през мобилните телефони на мултимедийно съдържание от социалните мрежи и уеб-базирани фото албуми като Facebook, Flickr и Picasa. Очаква се скоро да бъде добавена и опция за споделяне на видео съдържание.

„iMediaShare е приложение изключително подходящо за фабрично пакетиране в мобилните телефони, като ги прави по-полезни и функционални и добавя по-голяма стойност за потребителите," каза Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор. „Приложението е разработено за различни мобилни операционни системи и е достъпно за производители на мобилни устройства, които искат да отличат своите продукти сред останалите".

Акциите на Бианор не са търгувани на БФБ от 25 ноември. Тогава са прехвърлени 139 лота срещу 3.81 лв. за бройка.