Смарт Органик АД е входирало проспект за първично публично предлагане (IPO) на ценни книжа. Това става ясно от видео интервю на Profit.bg с Яни Драгов, изпълнителен директор на компанията.

Мениджър на IPO-то е Mane Capital.

Настоящият капитал на Смарт Органик е 1.5 млн. лв., разпределен в същия брой акции. Планираното увеличение на капитала е от 10%, като търсените свежи средства ще са в рамките на 3 млн. лв.

Набраната сума ще бъдат изразходвана за увеличение на капацитета на производство на дружеството, пускането на нови продукти, както и осъществяването на определени придобивания.

В момента продуктът на компанията – енергийните барчета Roo'bar, се разпространява в 41 държави, но целта е навлизането на пазарите в САЩ, Канада и Австралия.

„Във всяка една от държавите, в които сме в момента, можем да продаваме повече. Нашата идея е вече да минем на по-масовия пазар в Западна Европа, а именно малките супермаркети“, сподели Драгов.

„Целта на компанията ни е да сме публични и прозрачни. Желанието ни е служителите на дружеството да притежават акции", допълни Драгов.

Ако проспектът за публични предлагане бъде одобрен, очакванията са Смарт Органик да дебютира на Българска фондова борса в края на юли месец.