Прамот Митал и Александър Томов да възстановят иззетите милиони на комбината, защото това са работните ни заплати и средства, необходими за спасяване в този критичен момент на „Кремиковци". Това се казва в разпространена днес декларация на синдикат „Подкрепа" в металургичния гигант.

"Нямаме нищо против ФК ЦСКА, но не сме съгласни металурзите да страдат от необмислените и престъпни действия на собственика и бившия изпълнителен директор на „Кремиковци" Александър Томов. Няма да допуснем изтичане на ценна работна ръка от комбината и спасяване на работниците по единично за къшей хляб", посочват още от синдиката.

„Тези наши пари са ни необходими, за да оцелеем и изплатим забавените работни заплати за ноември и декември, а що се касае до това какви щети са нанесени на „Кремиковци" от присвояване на пари и сключени неизгодни за комбината сделки, това да преценят компетентните органи в държавата", се казва декларацията.

Синдикатите дадоха срок до края на тази седмица Министерството на икономиката и енергетиката да избере оператор за „Кремиковци" и предприятието да заработи нормално, както обещават и двете фирми-кандидати за оператори - от Украйна и от Бразилия. Синдикатите остават в протестна готовност, ако това не се случи и готвят протест за 19 януари за спасяване на комбината.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС