Иван Соколов, изпълнителен директор на „Оргахим” АД (

), получи голямата награда „Човек на 21-ви век” в категорията „Традиции и национално самочуствие”, която посвети на усилената работа и постигнати отлични резултати на своя екип.

Националната награда е публично морално признание и оценка за дългогодишната работа, постижения и усилия за адаптация на българския бизнес към европейските стандарти.

Официалната церемония по връчването на приза се състоя днес в столичния хотел Шератон за седма поредна година, организиран от програма „Произведено в България”.

Ръководената години наред от Иван Соколов "Оргахим" АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и дружество с повече от 105-годишна история. Професионализмът и амбициите му превръщат днес компанията в лидер на българския пазар.

В годините на управление на Иван Соколов приходите от продажби на „Оргахим” нарастват постоянно, а паралелно с тях значителен ръст бележи и най-важният ресурс на компанията – човешкият. Постигнатите отлични резултати превръщат „Оргахим” в един от най-големите български работодатели. В компанията днес работят над 1200 висококвалифицирани специалисти, в сравнение с близо 400 в началото на неговото управление.