Изпитите за брокер и консултант - през януари

855
Изпитите за брокер и консултант - през януари

Изпити за придобиване на право за извършване на дейност като брокер или инвестиционен консултант ще се проведат на 17 и 18 януари 2009 г., определи КФН.

Изпитът за придобиване на право за извършване на дейност като брокер ще бъде проведен на 17 януари (събота) 2009 г, а изпитът за придобиване на право за извършване на дейност като инвестиционен консултант - на 18 януари (неделя) 2009 г.

Документите за тях се подават от 1 ноември до 30 ноември 2008 г.

В едномесечен срок Комисията за финансов надзор се произнася по заявленията
за допускане до съответния изпит и уведомява писмено заявителите за взетото решение
в 7-дневен срок.

Изпитите за придобиване на право за извършване на дейност като брокер, съответно като инвестиционен консултант, се провеждат от изпитни комисии в състав не по-малко от трима членове, определени с решение на КФН. При явяването на изпит кандидатът е длъжен да се легитимира с документ за самоличност.

Изпитът се състои в отговарянето на тестови въпроси и решаването на задачи, съобразени с Тематичния конспект за придобиване на право за извършване на дейност като брокер, съответно с Тематичния конспект за придобиване на право за извършване на дейност като инвестиционен консултант, одобрени от КФН.

Преобладаващата част от въпросите и задачите (минимум 85% от общия брой) са от "закрит" тип. Срещу всеки от тях е посочен определен брой отговори, съответно резултати, от които само един е верен. Кандидатът отбелязва само един от възможните отговори, съответно резултати. Верните отговори на въпросите и задачите от "закрит" тип осигуряват максимум 70% от общия брой точки. Другата част от въпросите и задачите са от "открит" тип.

При тях се изисква кандидатът да представи решение на задачите и да даде кратък отговор на въпросите. Верните отговори на въпросите и задачите от "открит" тип осигуряват минимум 30% от общия брой точки. За тях са определени точки, които се дават за отделните етапи на решението, съответно на отговора.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg