Кей Джи Маритайм Шипинг АД подаде предварителна оферта за продажбата на 70% от БМФ

824
Консорциумът “Кей Джи Маритайм Шипинг” АД, който беше единственият сертифициран участник в конкурса на два етапа за продажбата на 7 631 460 броя акции, представляващи 70% от капитала на Параходство “Български морски флот” ЕАД, подаде предварителна оферта.

След разглеждането на индикативната оферта, Агенцията за приватизация ще определи дали кандидатът се допуска до участие в заключителния етап на конкурса.

Условията за провеждането на заключителния етап и сроковете в него предстои да бъдат изготвени.

По данни на Агенцията за приватизация Параходство български морски флот разполага със 71 плавателни съда, с общ капацитет над 1.3 милиона dwt (бруто регистър тона) в това число: 43 кораба за превоз на насипни товари, 6 танкера и химикаловози, 2 танкера за продукти, пренасящи нерафинирани масла и нефтени продукти, опериращи на международния пазар, 12 кораба за превоз на контейнеризирани товари, 8 кораба за превоз на генерални товари и 2 ферибота, с капацитет 108 железопътни вагона.

За 2006 г. компанията има печалба в размер на 18.793 млн. лв. при приходи от 401.271 млн. лв., докато за година по-рано финансовият резултат е 40.405 млн. лв. при постъпления от 412.575 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg