На свое заседание от 25 февруари 2009 г. Комисията за финансов надзор издаде лиценз на „Алтерон" АДСИЦ, гр. Варна, за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел.

Компанията ще инвестира в имоти (секюритизация на недвижими имоти).

Комисията също потвърди проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени акции, с право на глас, с номинала и емисионна стойност от 1 лев всяка, които ще бъдат издадени от „Алтерон" АДСИЦ, в резултат на първоначално увеличаване на капитала на дружеството.

Учредители на компанията са: Договорен фонд "Синергон профит" чрез УД „Синергон Асет Мениджмънт", притежаващ 30 % от капитала, „Стубел 3"ООД с 28 %, Магдалена Делистоянова с 15 %, Албена Делистоянова с 15 %, Васил Воденичаров с 7 % и Наталия Йовева с 5 %.

В Съвета на директорите влизат Васил Воденичаров - председател на СД, Магдалена Делистоянова - зам. председател на СД и Наталия Йовева - изпълнителен директор.

„Алтерон" АДСИЦ ще бъде специализирано в инвестиции в недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, оборудване с машини и съоръжения за индустриално земеделие с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда.