КФН издаде окончателна забрана за търговото на Биовет

1731
КФН издаде окончателна забрана за търговото на Биовет

Комисията за финансов надзор издаде окончателна забрана за публикуване на търгово предложение от „Хювефарма” ЕООД за закупуване чрез инвестиционен посредник „Дилингова финансова компания” АД на 677 998 броя акции от капитала на „Биовет” АД.

Предложената цена на акция бе 14.40 лв., което означава, че търговото предложение можеше да струва на Хювефарма 9.76 млн. лв.

Това е с точно 1.10 лв. повече спрямо предходното предложение, което бе спряно от Комисията на финансов надзор, след обжалване от страна на столичен инвестиционен посредник.

Дружеството отчита нетна консолидирана печалба към 30 юни в размер на 10.445 млн. лв. спрямо положителен финансов резултат от 2.959 млн. лв. за преди година.

Нетните приходи от продажби достигат 108.9 млн. лв., в сравнение с 91.8 млн. лв. за същия период на година по-рано.

По последни данни продуктовото портфолио на компанията, специализирана в производството на продукти за ветеринарно-медицинската практика, се предлагат в над 70 държави по света, като 90% от продажбите се реализират именно на външни пазари.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg