КФН одобри проспектите за 2 емисии облигации на Трансинвестмънт

556

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспекти за две емиисии облигации на Трансинвестмънт АДСИЦ на обща стойност от 10 млн. лв., съобщи институцията.

Първият проспект е за вторично публично предлагане на емисия облигации в размер на 8 млн. лв., разпределени в 8 000 броя обикновени, лихвоносни, неконвертируеми, обезпечени облигации с номинална стойност от 1000 лв. всяка.

Фиксирания лихвен процент е в размер на 7%, плащания на тримесечен период, със срок на облигационния заем от 36 месеца, считано от 29.11.2006 г. и падеж - 27.11.2009 г.

Втората емисия облигации е в размер на 2 млн. лв., разпределени в 2 000 броя обикновени, лихвоносни, неконвертируеми, необезпечени облигации с номинална стойност от 1000 лв. всяка.

Облигациите са с променлив номинален лихвен процент, определен като остатъчната стойност от сумата, акумулирана по сметка в банката-депозитар за съответния 3-месечен лихвен период, от лихвени плащания от картодържатели по кредитни карти.

Сумата на тримесечното купонно плащане по първата облигационна емисия е 0.3625% от стойността на придобития портфейл, включен в обезпечението на първата емисия облигации, или 145 000 на година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg