КФН одобри три проспекта за увеличение на капитал

1097
КФН одобри три проспекта за увеличение на капитал

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди 3 проспекта за увелечения на капитала - на Сила холдинг, Балканкар Заря и Меком.

Сила холдинг АД, гр. Стара Загора възнамерява да увеличи капитала си 15 млн. акции с номинал от 1 лев.

Втората емисия, предложена за записване, е на Балканкар Заря АД, гр. Павликени и е в размер на 1 322 056 акции, с номинална стойност 1 лев.

Меком АД, гр. Силистра от своя страна, възнамерява да пласира емисия в размер на 14 000 995 задължително конвертируеми привилегировани акции без право на глас.

Книжата са с 12 % гарантиран дивидент, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка.

От КФН също потвърдиха проспект за публично предлагане на емисия варанти, които ще бъдат издадени от Инвестор.БГ АД, гр. София.

Емисията е в размер на 79 964 броя безналични, поименни, свободно прехвърляеми варанти, с емисионна стойност 4 лева, които дават право на титулярите на варантите при последващо увеличаване на капитала на дружеството, в 5-годишен срок, да запишат съответния брой акции от базовия актив на варантите по емисионна стойност 12.40 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg