На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за вторично публично предлагане на емисия акции, издадена от Тодоров АД, съобщават от институцията.

Също така комисията вписа емисията и дружеството като публично в регистъра на КФН. Размерът на емисията е 3.4 млн. лв., разпределени в същия брой акции, с номинална стойност от 1 лв. всяка една.

Предметът на дейност на „Тодоров” АД е винопроизводство, производство на високоалкохолни напитки, на земеделска продукция, покупка на стоки с цел продажба в първоначален, преработен или обработен вид, търговско представителство и посредничество, туристическа дейност, хотелиерство и ресторантьорство, търговска дейност, както и други разрешени от закона дейности.

Основните направления в дейността на дружеството са: производството и продажбата на висококачествено бутиково вино в средния и висок ценови сегмент, както и предоставянето на хотелиерски и туристически услуги.

Акционери на Тодоров АД са Иван Тодоров, притежаващ 1 735 000 броя акции, представляващи 51.03 % от капитала на дружеството, БенчМарк Груп АД, притежаващо 1 052 500 акции или 30.96 %, БГ Имобилиен ЕООД със 372 500 акции (10.9 %) от и Петя Тодорова, притежаваща 172 000 броя акции (5.06 %).

Причините за вторичното публично предлагане на акциите на Тодоров АД са осигуряване на достъп до акциите на дружеството на широк кръг инвеститори, запознаване на инвестиционната общност с дейността и перспективите за развитие на дружеството, като целта е то да придобие по-голяма популярност след обществото като цяло.

В началото на месеца Profit.bg Ви информира, че Винарска изба Тодоров планира вторично публично предлагане, на което ще предложи между 20 и 25% от капитала на дружеството на аукцион от типа „букбилдинг”.

Още: Предлагат между 20-25% от Тодоров АД през април