КФН потвърди проспекта на Тодоров АД

1002
КФН потвърди проспекта на Тодоров АД

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за вторично публично предлагане на емисия акции, издадена от Тодоров АД, съобщават от институцията.

Също така комисията вписа емисията и дружеството като публично в регистъра на КФН. Размерът на емисията е 3.4 млн. лв., разпределени в същия брой акции, с номинална стойност от 1 лв. всяка една.

Предметът на дейност на „Тодоров” АД е винопроизводство, производство на високоалкохолни напитки, на земеделска продукция, покупка на стоки с цел продажба в първоначален, преработен или обработен вид, търговско представителство и посредничество, туристическа дейност, хотелиерство и ресторантьорство, търговска дейност, както и други разрешени от закона дейности.

Основните направления в дейността на дружеството са: производството и продажбата на висококачествено бутиково вино в средния и висок ценови сегмент, както и предоставянето на хотелиерски и туристически услуги.

Акционери на Тодоров АД са Иван Тодоров, притежаващ 1 735 000 броя акции, представляващи 51.03 % от капитала на дружеството, БенчМарк Груп АД, притежаващо 1 052 500 акции или 30.96 %, БГ Имобилиен ЕООД със 372 500 акции (10.9 %) от и Петя Тодорова, притежаваща 172 000 броя акции (5.06 %).

Причините за вторичното публично предлагане на акциите на Тодоров АД са осигуряване на достъп до акциите на дружеството на широк кръг инвеститори, запознаване на инвестиционната общност с дейността и перспективите за развитие на дружеството, като целта е то да придобие по-голяма популярност след обществото като цяло.

В началото на месеца Profit.bg Ви информира, че Винарска изба Тодоров планира вторично публично предлагане, на което ще предложи между 20 и 25% от капитала на дружеството на аукцион от типа „букбилдинг”.

Още: Предлагат между 20-25% от Тодоров АД през април

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg