КФН потвърди проспекта на "Унифарм"

1028
КФН потвърди проспекта на

На свое заседание от днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Унифарм” АД.

Емисията е в размер на 500 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и представлява съдебнорегистирания капитал на дружеството.

Емисията и дружеството се вписват в публичния регистър на КФН.

Емитентът има едностепенна система на управление, като председател на УС и изпълнителен директор е Огнян Палавеев.

Основни акционери, притежаващи над 5% от акциите на дружеството, са Огнян Донев с 38.37%, Венцислав Стоев с 19.25% и Огнян Палавеев с 12.89%.

Предметът на дейност на „Унифарм” АД е производство на лекарствени средства, научно-изследователска и експериментална дейност в областта на производството на лекарствени средства, установяване на качеството на произвежданите лекарствени средства, пласментно-снабдителска и търговска дейност в страната и чужбина.

Дружеството произвежда както собствени продукти, така и продукти по възлагателен договор за основния си партньор „Софарма“ АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...