Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации, издадена от Ален мак, информират от надзорния орган.

Емисията е в размер на 592 хил. евро, разпределени в 592 обикновени облигации с номинална стойност 1 000 евро всяка, с фиксирана лихва в размер на 11% на годишна база, платима на 3 месеца. Срокът на облигационния заем е 27 месеца, считано от 26 март 2009 г. и дата на падеж 26 юни 2011 г. Горепосочената емисия се вписва в регистъра, воден от КФН.

Надзорният орган задължи Варненски инвестиционен посредник (ВИП - 7) да освободи Иван Вълков като член на съвета на директорите на дружеството.

Мотивираното решение за прилагане на принудителна административна мярка е неподаването в законовия срок от страна на инвестиционния посредник уведомление в КФН с искане за одобрение на Иван Вълков за член на СД.

Освен това лицето не отговаря на изискванията на ЗПФИ относно квалификация и професионален опит за заемане на въпросната длъжност.