КФН вписа емисиите на две компании

512
КФН вписа емисиите на две компании

Днес от Комисията за финансов надзор вписаха емисиите ценни книжа на две компании, в резултат на увеличението на капитала. Това се вижда от официалния сайт на надзорния орган.

КФН вписа емисията ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар, издадена от Алфа Ууд България АД, гр. Долни Чифлик.

Тя е в размер на 413 740 лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 30 лв. всяка. Промяната на капитала на компанията е от 206 870 лв. на 620 610 лв.

Нека да припомним, че постъпленията от увеличението на капитала ще се използват за покриване на задължения на Алфа Ууд България АД към кредиторите Enderby Services Limited и Alfa Wood A.E.B.E. и за инвестиция в нови технологии за рационално използване на енергийните ресурси и затваряне цикъла на производството.

Комисията вписа емисията акции, издадена от Рой Пропърти Фънд АДСИЦ, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Емисията е в размер на 616 250 лв., разпределена в същия брой акции. Номиналната стойност е 1 лв. всяка и представлява съдебно регистрирания капитал на дружеството. Надзорният орган вписа Рой Пропърти Фънд АДСИЦ като публично дружество.

Рой Пропърти Фънд АДСИЦ предложи увеличение от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., но инвеститорите записаха 116 250 нови акции от увеличението на капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg