Приветствам решението на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков да извърши необходимата промяна в Наредба Н-18 на МФ, с която се задължават търговците на течни горива да отчитат действителните си обороти в реално време. С този акт държавата, в лицето на Министерството на финансите, доказва своята политическа воля да спре контрабандата и ликвидира „сивия" сектор в търговията с горива, който ощетява държавния бюджет и изкривява пазара, коментира решението Митко Събев, председател на СД на Петрол Холдинг.

Още преди 6 години Петрол АД призова за изграждането на интегрирана онлайн система между бензиностанциите и данъчните поделения като най-ефективния начин за въвеждането на пълна отчетност, прекратяване на укриването на обороти и неплащането на акцизи и ДДС от страна на некоректни търговци. Инициативата на дружеството беше подкрепена от всички стратегически компании в сектора на търговията с горива, обединени в Българската петролна и газова асоциация.

Бих искал да поздравя министъра на финансите Симеон Дянков за държавническата позиция и решителността в действията, с които за първи път от години насам се създават условия за прозрачна среда на работа, лоялна конкуренция, правила и ред на пазара на горива. Тези действия защитават интереса на държавата и на всеки данъкоплатец.

Петрол Холдинг АД, едно от водещите български холдингови дружества с консолидирани продажби в размер на 1.5 млрд. лв., е учредено през 1995 г. във Варна. Дружеството е създадено като компания за търговия със суров петрол и петролни продукти.

Днес, чрез Петрол АД, холдингът притежава най-големите в страната мрежи за търговия на едро и дребно с течни горива.