КРЗ Одесос ще купува плаващ док за 22.5 млн. долара

688
КРЗ Одесос ще купува плаващ док за 22.5 млн. долара

Акционерите на КРЗ Одесос ще вземат решение за овластяване на Съвета на директорите и Изпълнителния директор за водене на преговори и сключване на сделка относно закупуване на плаващ док, съобщи Българска фондова борса.

Общото събрание на акционерите е насрочено за 3 август, а цената на инвестицията – 22.5 млн. долара.

Производител и продавач е Херсонски държавен завод „Паллада” – гр. Херсон (Украйна). Срокът за построяването на дока е 20 месеца, а използваемостта му – 50 години.

КРЗ Одесос ще финансира 60% от сделката със собствени средства и 40% с кредит. В цената е включена стойността на плаващия док след построяването му, транспортирането му от Херсон до Варна и инсталирането му в акваторията на завода.

За първото тримесечие на 2007 г. КРЗ Одесос обяви нетна неконсолидирана печалба в размер на 3.743 млн. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 372 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Вчера бе последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят има право на дивидент. Общо за дивиденти бяха разпределени 7.333 млн. лв., или по 12.50 лв./акция за изминалата 2006 г.

По време на предходната сесия акциите на компанията се търгуваха на нива от 221.00/223.98 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg