Корпоративна търговска банка АД пуска на пазара нов картов продукт – VISA Смарт бизнес. Това е първата карта с чип (смарт карта), предлагана от Корпоративна търговска банка, и за разлика от повечето други такива картови продукти, VISA Смарт е тип „бизнес”.

Картата е предназначена за корпоративни клиенти, които ги заявяват и издават на техни служители, мениджъри и други лица. Тя позволява максимална прозрачност при извършване на корпоративните разходи. Условията по картата се договарят между фирмата и банката, а средствата се отчитат за сметка на фирмата.

Основното предимство на картата VISA Смарт бизнес на Корпоративна търговска банка е възможността за определяне на индивидуални лимити, в зависимост от потребностите на съответния корпоративен клиент. Картата може да бъде дебитна или кредитна, също съобразно нуждите на картодържателя.

Тези условия са в съответствие с цялостната стратегия на банката – предоставяне на индивидуални банкови решения, а не стандартизирани продукти. 7% е лихвата по кредита на VISA Смарт бизнес.

Картата може да бъде издавана в лева, евро или долари, а нейната валидност е 3 години. Тя може да бъде използвана за всякакви плащания в страната и чужбина, теглене в брой и разплащания по интернет.

Картите с чип, каквато е VISA Смарт бизнес на Корпоративна търговска банка, имат редица предимства спрямо тези с магнитна лента. Най-важното от тях е по-високата степен на сигурност и защита на данните върху картата. Освен това чипът съхранява повече информация и в него се кодират уникални за картата данни, които са известни единствено на банката издател и се изискват за извършването на всяка транзакция.