КЗК глоби ЕВН България с 256 хил. лв.

952
КЗК глоби ЕВН България с 256 хил. лв.

Комисията за защита на конкуренцията установи, че ЕВН България Електроснабдяване, гр. Пловдив, е извършила нарушение, изразяващо се в налагане на нелоялни търговски условия при снабдяването с електрическа енергия и налага на дружеството имуществена санкция в размер на 256 024.50 лв., съобщиха от надзорния орган.

Поведението, квалифицирано като нарушение от КЗК, се изразява в отказ от възстановяване на електрозахранване на имот до заплащане на дължимите от предишен ползвател суми за потребена електрическа енергия.

Отказът е изразен изрично в писма на ЕВН България Електроснабдяване до молителя, Надежда-94, гр. Кърджали. Възстановяване на електроснабдяването е налице едва след като дружеството заплаща пълния размер на натрупаните от неговия наемател Серсан ООД задължения.

Комисията счита, че поведението на ЕВН България Електроснабдяване, изразяващо се в отказ за електроснабдяване на имота на молителя, докато не бъде заплатено задължението на наемателя за потребена електроенергия, представлява налагане на нелоялни търговски условия и нарушава Закона за защита на конкуренцията.

При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание продължителността и характера на нарушението.

 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg