Мълчаливо пуснаха търговото за София Хотел Балкан

583
Мълчаливо пуснаха търговото за София Хотел Балкан

Комисията за финансов надзор не издаде окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от „Юропиън Хотел Ентърпрайзис” АД, гр. София и „Интернешънъл Лоджинг Ъф България” АД, София, с което го пусна, макар и мълчаливо.

Предложената цена на акция е 102.04 лв. за брой, а ЕФГ Секюритис България ще е инвестиционният посредник по търговото предложение.

Собствениците на хотела ще трябва да публикуват търговото предложение в два централни ежедневника, след което акционерите в компанията ще имат на разположение 28 дни, за да го приемат.

Припомняме, че в две блокови сделки на 10 април бяха прехвърлени 73 002 акции или 15.25% от капитала на дружеството за 6.066 млн. лв.

Купувачи бяха Юропиън Хотел Ентърпрайзис АД и Интернешънъл Лоджинг ъф България, а продавачи на пакетите са И Еф Джи Юробанк Ергасиас СА, Гърция и Джордж Драндакис.

Така след транзакциите свързаните помежду си лица имат общо 66.85%, сочат данни на Profit.bg.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg