Министерство на финансите подкрепя годишните банкови награди на вестник „Пари". Класацията се организира от Бизнес Медиа Груп АД, издател на в. „Пари" и част от шведската издателска група Bonnier Business Press.

Годишните банкови награди продължават традицията на наградата Банка на годината на в. „Пари", която се връчва от 1992 г. Медиата организира конкурса за пореден, тринадесети път, с обновена методика адекватна на икономическата ситуация. За целта тече проучване на мнението на всички банки, участници и досегашни победители в конкурса, както и консултации с уважавани банкови експерти.

„Актуализираните категории имат амбицията да дадат адекватна картина на банковия пазар в България. Макар и не съвършена, класацията ще има висока информативна стойност както за играчите на пазара, така и за техните клиенти и партньори", каза Лилия Апостолова, изпълнителен директор на "Бизнес Медиа Груп". „Банките очакват от вестник "Пари" класация и ние ще я направим."

Методологията за присъждането на наградите в различните категории ще се потвърди и контролира от експертно жури. Членовете на журито ще бъдат обявени допълнително.

По повод на класацията и връчването на Годишните банкови награди, в. „Пари" ще издаде специално луксозно издание, с допълнителни детайли относно банковата класация, категориите и ситуацията на пазара. Церемонията по връчването на наградите ще бъде съгласувана с програмата на Министерството на финансите и с тези на официалните гости от международния и български финансов елит.