Monbat Pls Doo Serbia увеличава капитала си и купува оборудване

1124
Monbat Pls Doo Serbia увеличава капитала си и купува оборудване

Monbat Pls Doo Indjija- Serbia ще увеличава капитала си от 2.085 млн. евро на 2.285 млн. евро, като Монбат АД ще предостави парична вноска в размер на 200 хил. евро, съобщава сайтът на Българска фондова борса.

Българската компания ще инвестира нови 2.965 млн. евро в дъщерното си дружество, които ще се използват за покупка на заводско и металургично заводско оборудване.

От Engitec Technologies S. p. A. Novate Milanese – Italy ще бъде закупена технологична линия за рециклиране на стари акумулатори, а от BG Industries Tournes – France - металургични пещи.

През първите четири месеца на 2007 год. Монбат е реализирало приходи от продажби в размер на 33.936 млн. лв., което представлява ръст от 37 %, в сравнение със същия период на 2006 год.

Обобщените данни за първите четири месеца на 2007 год. показват, че Монбат АД-София е реализирало печалба в размер на 4.397 млн. лв., което представлява ръст на печалбата от 97 на сто.

Приста Ойл притежава 68.3% от капитала на дружеството, докато Монбат Трейдинг има 7.06% от компанията.

Вчера по позицията се изтъргуваха 62 135 акции на нива от 11.80 до 12.24 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg