Монбат предприема стъпки за двойно листване

1352
Монбат предприема стъпки за двойно листване

Ръководството на Монбат АД внесе в Комисията за финансов надзор проспект на компанията за допускане до търговия на емисията акции, издадена от дружеството на официален пазар на друг европейски регулиран пазар на ценни книжа, информираха от компанията.

Оттам допълват, че след потвърждаване на проспекта от страна на Комисията за финансов надзор и в зависимост от пазарната конюнктура, както и от наличните технически възможности за осъществяване на процедура по двойно листване на българска компания на друг европейски регулиран пазар, Управителният съвет на Монбат АД ще приеме конкретно решение за избор на съответен европейски регулиран пазар, до който да се заяви за допускане до търговия емисията акции на дружеството.

Да припомним, че първото българско дружество, чиито акции вече се търгуват на два регулирани пазара (БФБ-София и ВФБ) са на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ.


Стъпки в тази насока е предприело и ръководството на Софарма, в която група в момента тече процес на преструктуриране на компании в групата.

Акциите на Монбат поскъпнаха на БФБ-София днес с 1.60%, до 6.35 лв. за бройка.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg