Монбат ще продава дружеството си в Сърбия

1465
Монбат ще продава дружеството си в Сърбия

Акционерите на Монбат АД ще решават на насроченото за 19 април извънредно ОСА решение за овластяване на УС на компанията да извърши продажба на 100% от дяловете от капитала на дъщерното дружество Монбат ДОО, Сърбия на румънското Монбат Рисайклинг ЕАД, информират от компанията - майка.

Става дума за прехвърлянето на 2 285 000 дяла с номинална стойност 1.00 евро по справедлива пазарна стойност от 1.03282932366 евро за един дял или обща стойност на сделката 2.36 млн. евро, или тяхната равностойност в български лева.

На извънредното събрание ще се обсъжда още решението за увеличение на капитала на дъщерното дружество - Монбат Рисайклинг ЕАД от 50 000 лв. на 19 571 520 лв., разпределени в същото количество ценни книжа. Новите акции се предвижда да бъдат записани и придобити от едноличния собственик на дружеството - Монбат АД.

В случай, че това бъде гласувано, увеличението на капитала ще бъде извършен в срок до един месец от приемането му. Увеличението на капитала на Монбат Рисайклинг ЕАД ще се извърши чрез непарична вноска.

Става дума за апортиране на имот (земя и сгради) в Монтана оценен на 5.02 млн. лв. и машини и съоръжения на стойност 14.5 млн. лв.

Акциите на Монбат АД поскъпнаха на БФБ в сряда с близо 1%, до 6.459 лв. за бройка. Общо 1 155 акции се изтъргуваха в днешната борсова сесия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg